Iedereen kent de sport voetbal en iedereen kent de sport golf. Er is dan maar een klein beetje fantasie nodig om je iets voor te stellen bij "voetgolf". In plaats van het kleine golfballetje moet een voetbal in de hole belanden. Die hole is natuurlijk een stuk groter dan gebruikelijk, met een diameter van 55,5 centimeter om precies te zijn. Wat waarschijnlijk minder mensen weten, is dat FootGolf (zoals het officieel heet) inmiddels een officiële sport is. Nederland was de voorloper met de oprichting van een FootGolfbond, FootGolf Holland, en de organisatie van het Nederlands kampioenschap in de zomer van 2009. Inmiddels is de sport wereldwijd enorm aan het groeien.

Urban Event organiseert deze FootGolf activiteit al vanaf 2010 in het fraaie Stadspark van Groningen, een bijna honderd jaar oud park midden in de stad. Het park is geheel in de Engelse landschapsstijl en vormt daardoor een prachtig en passend decor voor deze mooie sport. Maar met het groeien van de sport wordt er tegenwoordig ook gespeeld op verschillende golfbanen. Urban Event heeft een samenwerkingsverband met de Drentsche Golf & Country Club (Assen) waar we u ook kunnen bedienen voor een sportief evenement of uitje.

Alle informatie over het FootGolf is te vinden op onze aparte website WWW.FOOTGOLFNOORD.NL. Hier kunt u ook uw aanvraag sturen voor een FootGolf activiteit in Groningen of Assen.