De activiteit wordt gespeeld vanuit Het Pakhuis, waarbij soms wordt uitgeweken naar het nabijgelegen Concerthuis. Het drankje bij ontvangst en het drankje na afloop van de activiteit zijn bij de prijs inbegrepen. In Het Pakhuis zijn ook ruime mogelijkheden om af te sluiten met een diner/buffet op maat.

Ruim een week voor de activiteit worden de teams ingedeeld en wordt per team een mol aangewezen. Deze mol krijgt hierover vooraf bericht per email inclusief een instructie waarmee hij/zij zich goed kan voorbereiden op deze speciale rol.

In grote lijnen doorlopen de teams twee fasen. In de eerste fase moet de cijfercode worden gekraakt om de opdrachten te kunnen zien en op pad te kunnen gaan. De verschillende opdrachten worden uitgevoerd in de binnenstad van Groningen. In de eerste fase ("de denkfase") ligt de nadruk op het zoeken van locaties en het beantwoorden van gerelateerde vragen. In de tweede fase ("de strategische fase") wordt de rol van de mol steeds belangrijker in enkele praktische opdrachten. Tijdens beide fasen zijn extra punten te verdienen door scherp op de omgeving te letten en natuurlijk door als team door te krijgen wie de mol is.

Wanneer achteraf de winnaars (en de mollen!) bekend worden gemaakt, is de verbazing vaak groot. Was hij/zij de mol?! Hoe kan het dat wij zo weinig punten hebben gehaald? Het spel staat bol van intriges, addertjes onder het gras en (on)aangename verrassingen!

MollenjachtLogo.png